Torpet Lugnet text 300px

Aktuellt

Torpet Lugnet i början
på 1900-talet

Vad händer i Torpet 2020
(broschyr)

 • Ärtsoppa med Punsch
  2020-02-06 kl 19
   
 • Årsmöte flyttat
  2020-05-12 kl 19
   
 • Grill- och Städdag Inställd
  2019-12-11 kl 10 - 15
   
 • Kräftfest Inställd
  2020-08-27kl 19
   
 • Surströmmingsfest Inställd
  2020-09-10 kl 18

Klicka på länkmarkerad aktivitet så
kommer du direkt till kallelsen

 

Torpet Lugnet
2020-08-11

Torpet Lugnet i Norsborg

Café Lugnet

Föreningen Torpet Lugnet upplåter lokalerna till Hallunda Dagcenters verksamhet under dagtid vardagar. Ändamålet är att ge de funktionshindrade arbetstagarna meningsfull sysselsättning och en aktiv social kontaktyta.

Verksamheten leds av ett engagerat gäng arbetshandledare. Utöver caféverksamheten jobbar man även med att göra en del reparationer och underhåll på byggnaderna. Man gör dessutom storverk med plantering, blommor och växter. Det finns ett växthus och till och med en liten japansk trädgård.

Arbetshandledaren Tanino står för det japanska inslaget. Han är begåvad med gröna fingrar och är mycket drivande när det gäller aktiviteterna.
Dessutom är han en mycket skicklig fotograf. Varje år ger dagcentret ut en vacker kalender med bilder från omgivningarna under årets alla säsonger.

Man har även julmarknad och vårmarknad. Då kan man köpa diverse hantverksgrejor (som t ex handsnickrade färggranna  fågelholkar) och närodlade grönsaker och frukter, som vuxit på tomten.

Villaägarna omkring kan också engagera dagcentret för diverse uppdrag som t ex gräsklippning, grävning och andra jobb av olika slag.

Verksamheten är mycket populär och bedöms ge långsiktigt positiva effekter på dem som är sysselsatta. Man har nu, 2016, hållit på med denna verksamhet i 19 år.

Verksamheten är även mycket positiv för oss i omgivningen!

Många motionsvandrare, hundägare och promenörer passerar torpet på dagarna. Området har extremt fina promenad- områden, med skogsstigar och en lång, fin strandpromenad.

Lugnet är  ett bra etappmål där man kan få en kopp kaffe med dopp, nära nog gratis. För hundarna finns det vattenskålar utställda. Oftast finns det tillfälle till en pratstund med förbipasserande eller folket som driver Café Lugnet. Är det fint väder har man stolar och bord utomhus, annars får man sitta inne i något av rummen i torpet.

Café Lugnet

Det är Hallunda Dagcenter för funktionshandikappade vuxna som driver verksamheten, och caféet.
Caféet är öppet 10-14 måndag till torsdag i de flesta veckor.

Läs mera om Café Lugnet på deras facebooksida

Facebook

Tanino i växthuset med en spekulant på tomatplantor

Tanino i växthuset med kund
Breakfast & Brakfest

Fågelbordet Breakfast & Brakfest med övernattnings- och häckningsmöjlighet. (Design: Café Lugnet)

Breakfast & Brakfest 2

© Copyright 2014-2020
Föreningen Torpet Lugnet

Torpet Lugnet
2020-08-11

Hem

Taki Sweden AB